Какой ксенон лучше.Подбор ксенона.Ксеноновые лампы.
Каталог

Про ксенон

08.02.2014

Ксенонові лампи

На сьогоднішній день ксенонові лампи дедалі більше завойовують ринок автомобільного світла. Вони користуються у автомобілістів популярністю, тому що відрізняються тривалим терміном служби та відмінною якістю світла. Поговоримо про ксенон детальніше...

Ксенонова лампа - це автомобільна  лампа, що містить в собі інертний газ, який називається ксеноном.

Біксенонова лампа – лампа, здатна давати як далеке, так і ближнє світло за допомогою переміщення колби.

2       3             9

HID (High Intensity Discharge) – так називаються настановні комплекти ксенону. З англійської мови перекладається як високоінтенсивний розряд.

Псевдоксенон – це проста галогенова лампа, що має синє напилення на колбі. Завдяки напиленню колірна температура
Трохи зміщується до білого і тому світло виходить не таке яскраво-жовте Дані лампи не мають абсолютно нічого спільного зі справжнім ксеноном і висвітлюють дорожнє покриття не краще за звичайні штатні галогенові лампи, іноді якість освітлення навіть гірша.

Обманка – є імітаційним елементом присутності галогенової лампи в ланцюгу, який забезпечує характерне навантаження Функція – «обман» бортового комп'ютера автомобіля (діє практично на усі відомі моделі комп'ютерів). Варто звернути увагу на те, що застосування баластів з обманками – це незаперечна умова для монтування ксенону у певні моделі мотоциклів та автомобілів. Інакше бортовий комп'ютер просто не визначає працездатність головного світла. Що є причиною неприємних наслідків.

Мотоксенон є комплектом ксенонових ламп, призначених для встановлення на мотоцикл. Мотоксенон складається з одного блоку розпалювання та однієї лампи, що є половиною автомобільного комплекту.

Якщо під обтічниками Вашого мотоцикла недостатньо вільного місця, радимо застосовувати блоки розпалювання виробника «ProLumen», які є компактнішими за блоки інших фірм При установці такого комплекту у Вас не повинно виникнути абсолютно ніяких проблем, навіть якщо простір під обтічником дуже обмежено.

Біксенон також працює на мотоциклах та скутерах без проблем.

Ксенон або галоген?

Ксенонові лампи нагріваються набагато менше галогенових ламп. Через це оптика фар значно менше страждає від перегріву. Ксенонові лампи відрізняються тривалим терміном служби, тому що в них відсутні нитки розжарення. Тобто перегоріти в такій лампі нема чого. Ксенон (35 Вт) потужніший за галогенову лампу в 2,5 рази. Сила світла галогену: 1100-1500 лм, а ксенону (35 Вт): 3200 лм. Світло ксенонового світла за спектром приблизно таке ж як і денне, тому людське око сприймає його краще, ніж галогенове.

4  2

5

 Принцип роботи ксенонової лампи

Ксенонова лампа містить у собі газ, який вчасно подачі електричної напруги запалюється. Слід зазначити, що ксенон запалюється лише при подачі не менше декількох тисяч Вольт. Але пригадаємо, що акумулятор автомобіля забезпечує напругу 12 Вольт. У зв'язку з цим у тому, щоб запалився ксенон, застосовується блок розпалу, який імітує необхідний струм 23-25 кіловольт. Під впливом електромагнітного поля відбувається іонізація частинок. При цьому процесі частинки стикаються один з одним і у зв'язку з цим частина енергії перетворюється на світлову.

Особливості блоків розпалювання

Блок розпалювання (баласт) – є високовольтним трансформатором, який перетворює постійну напругу мережі на змінну високочастотну напругу. Це є необхідним для розпалювання ксенонової лампи та підтримки дуги. Блок є стартер для включення ксенонової лампи. Він перетворює 12 Вольт, що забезпечуються акумулятором, в 10000 Вольт для підпалювання газу. що становить 23КВ. Зазвичай розпалювання триває 2-5 секунд. За допомогою високовольтного імпульсу відбувається первинний пробій суміші ксенону. Струм у ланцюгу при розпалі може досягати 10-15А. Тому важливо не забути після оснащення автомобіля ксеноновою лампою встановити запобіжники відповідного номіналу.

Якщо блок розпалювання працює на краях робочого діапазону напруги або в лампі вигоряють електроди, то виникає стробоскопічний ефект Це послідовні спалахи ксенонової лампи, які відбуваються з високою частотою.

Параметри блоків розпалювання:

- Діапазон допустимих напруг: 9-16 В;

- Баласти: 8-32 В;

- Струм у ланцюгу в момент пуску ламп: 10-15 А;

- Струм у ланцюгу в робочому режимі: 3.2 А;

- Захисту:

від стрибка напруги вище 28 В;

від падіння напруги нижче 5 В;

від короткого замикання;

від розмикання ланцюга;

від переплутаної полярності;

- Температура експлуатації: - 30 С +85 С; - Температура зберігання: -30 С + 105 С.

Як підібрати температуру ксенонової лампи? 

Колірна температура – це, так звана, залежність кольору освітлення від колірних температур Кельвіна.

Розглянемо колір ксенонових ламп при температурі від 4300К до 12000К. Найбільш оптимальною вважається температура 4300 - 6000К Зверніть увагу на те, що при нижчій температурі, світло яскравіше і біліше. - 4300 К - білий колір з жовтим. Монтується найчастіше в заводських умовах. - 5000 К - кристально-білий колір. Найбільш оптимальна, рекомендована температура установки. - 6000 К - білий з синім відтінком. Також хороший варіант. - 8000 К - виражений блакитний колір. В даному випадку світло менш яскраве, у зв'язку з чим рекомендується купувати 50-ватні лампи. - 12000 К - синя. Застосовується вкрай рідко.Такі лінзи теж краще брати потужністю в 50 Ватт

При підборі оптимальної температури ксенонової лампи головне визначити:

- Який цоколь має Ваш автомобіль.

- Яка колірна температура влаштовує Вас.

Окрім естетичних міркувань, потрібно також брати до уваги, що ксенонове світло менш ефективне за більш високої колірної температури. Особливо це стосується умов з поганою видимістю, таких як: туман, мокрий асфальт, дощ.

67

Встановлення ксенонової лампи

Незвичайно важливо при установці ксенонової лампи – це жорстка фіксація. А головне – лампа має потрапити у фокус відбивача. Інакше результат вас не потішить.Так як буде вироблятися розсіяний світловий пучок і лампа засліплюватиме водіїв зустрічних автомобілів, що становить небезпеку не тільки для їхнього здоров'я, але і для Вашого. Зверніть увагу, що всі гарантійні зобов'язання продавця знімаються, якщо колба або цоколь лампи  будуть мати механічні пошкодження.

У нашому магазині ви зможете вибрати та продати комплекти ксенону провідних виробників, таких як Prolumen, Whistler, Blue-Ray Pro, Cyclon, Philips, Mlux, Michi, Convoy та ін.

← Ксеноновые линзы, есть ли смысл? Как выбрать переходную рамку в автомобиль? →

Коментарі

Коментарів поки що немає

Написати коментар



captcha