Морская акустика, что нужно знать
Каталог

Морська акустика, що потрібно знати

21.03.2018


- морська доомпонентна акустика - мабуть найсерйозніший варіант у плані звучання.Ця акустика має в комплекті врізні низько/середньочастотні динаміки, пищалки на подіумах або під врізання та кросовери, які ділять між ними частоти, щоб кожен з компонентів відтворював свої частоти. Як правило такий варіант морської акустики використовується для установки безпосередньо перед водієм і забезпечує найбільш правильне і насичене звучання. Ну або як варіант в каюті для об'ємного звуку, але в обох варіантах для індивідуального прослуховування.



 

- морська коаксіальна акустика - тут пищалка вбудована в центрі динаміка на ніжці або ж на захисному грилі і являє собою цілісну конструкцію, що полегшує встановлення, зменшує вартість та спрощує підключення. Це найпопулярніший тип, тут варіантів навалом.Потрібно визначиться куди врізати і якого розміру і кольору повинен бути динамік Природно чим більше динамік, тим більше потужність і тим нижче частоти він відтворює, головне щоб виліз у задумане місце. Коаксіальну морську акустику розміщують будь-де: на палубі, в каютах - куди тільки душі завгодно, аби було плоска стіна щоб врізатися.


- морська рампова акустика - Також є коаксіальною або широкосмуговою (це коли замість пищалки робиться невеликий рупорок прямо на дифузорі, що дозволяє розширити діапазон вгорі, але це бюджетний варіант і він не такий цікавий як 2ух смугова акустика). Відрізняється від попереднього типу тим, що має власний корпус та систему кріплень для монтажу на рампу чи рилінги.В основному використовується для гри назовні човна, для людини на вейкборді або ж для гучної тусовки на борту (якщо місце дозволяє) така акустика зазвичай має високу потужність і обов'язково вимагає додаткового посилення Відрізняється розміром і кількістю смуг, кольором. Хотілося згадати про китайський маркетинг щодо 4х, 5ти смугових динаміків, все це фігня і більше двох смуг зазвичай або нормально не працює або взагалі бутафорія. Є також варіанти з RGB підсвічуванням.

- корпусна морська акустика - акустика в корпусах для монтажу на стіну, тут додати особливо нічого. Зазвичай використовується на великих яхтах для установки вздовж палуби або каютах для фонової музики. Відрізняється кількістю смуг та розміром встановлених динаміків.

- морські сабвуфери - 

 До сабвуфера обов'язково потрібен підсилювач і обов'язково потрібен герметичний корпус. Відрізняються вони, звичайно ж, розміром і потужністю.

Встановлюється сабвуфер на човнах, як правило, в якісь речові або технологічні відсіки, які можна або герметизувати або спорудити там ящик.

- морські підсилювачі - ті ж, що і в автомобілі тільки всіляко ізольовані від попадання небажаної вологи. Треба звернути увагу, що вологостійкі підсилювачі не розраховані працювати в умовах прямого влучення води. їх потрібно ховати, просто вони більш стійкі до окислення перепадів напруги та бризків води. Чи потрібний підсилювач? Звичайно, потрібен! Яхта це завжди сторонній шум вітру, мотора, хвиль тощо. звук в таких умовах сильно розсіюється і 18-20 Ватт, які видає нормальна магнітола, вкрай недостатньо, щоб добре озвучити катер на воді. Плюс до того більшість морських динаміків зроблено для високих потужностей і без підсилювача потенціал таких динаміків не буде розритий.Морські підсилювачі мають від одного до 6 каналів залежно від якого складу систему треба підсилити. представлене на ринку України обладнання можна розбити за ціновими сегментами:


Бюджетно: Mystery, Boss Audio, Carpower, Millenia, Mac Audio, Swat - бренди спроектовані та виготовлені в Китаї і основним їх завданням є просто працювати :) Хоча у варіантах Boss audio дуже багато ексклюзивної продукції, яку важко ніж то замінити.

Бренди А-класу: Pioneer, Sony, Kenwood, Clarion (акустика) , Alpine (акустика) - мають замашку на якість, хоча через величезну конкуренцію у своєму сегменті, дуже втрачають на користь здешевлення.Як правильно чудово справляються із завданням легкого озвучування від магнітоли, тому що у своєму асортименті мають в основному легкі малопотужні динаміки. Якісно: Hertz, DLS, Alpine, Clarion, German Maestro, Rockford Fosgate, Ground Zero, JBL - Світові лідери у виробництві аудіобладнання вузького профілю, в основному не йдуть на компроміси і мають найбільш високі та правдиві характеристики, вимагають особливої уваги від установника, це обладнання радуватиме вас якістю та надійністю довгі роки.

Супер бюджетно: Є і такий варіант при використанні автомобільного обладнання.Тут є варіант отримати кращу якість за менші гроші, але треба розуміти, що встановлювати електроніку треба в місця, де взагалі немає ризику попадання вологи, якщо це магнітола, то закривати її панель спеціальним герметичним кейсом. Динаміки можна вибрати з вологостійких матеріалів, таких як гума, алюміній, поліпропілен, пластик, скловолокно; пищалки - алюміній, майлар, скловолокно. Приклад такої акустики Kicx ALQ серії посилання.

Ну і звичайно ж нагадаємо, що ми професійно займаємося монтажем морської аудіотехніки в Києві та Київській області і можемо допомогти вам втілити ваші побажання у життя.


← Чем отличается компонентная акустика от коаксиальной?

Коментарі

Коментарів поки що немає

Написати коментар



captcha