Как подключить сабвуфер.Подключение двух сабвуферов в машине
Каталог

Підключення двох сабвуферів

06.06.2013

Схема підключення двох сабвуферів.

Часто любителі автозвуку, після покупки одного сабвуфера починають замислюватися про покупку другого. І тут постає питання: як же підключити два сабвуфери? Далі в цій статті спробуємо пояснити схему підключення двох сабвуферів.

Підключення двох сабвуферів по 2 Ома.

Підключити 2 сабвуфери по 2 Ома можемо двома способами.

  1. Послідовно. При цьому підключенні ми отримуємо опір 4 Ом, на який розраховані підсилювачі класу АВ. Паралельно. Плюс першого сабвуфера з'єднується із плюсом другого. Так само відбувається і з мінусами. Сумарний опір – 1 Ом, що є критичним опором для більшості підсилювачів класу АВ. Але для підсилювачів класу D це звичайний робочий режим. Тобто багато зав'язано на підсилювачі, до якого буде здійснюватися підключення.

Якщо підсилювач підтримує опір 1Ом, то можна сміливо робити паралельне з'єднання. Якщо ж ні, то робимо лише послідовне! Деякі підключають саби до підсилювачів класу D послідовно. Це забезпечує розвантаження системи 3

Підключення двох сабвуферів по 4 Ома.

Підключення здійснюється таким же способом, як і з двома сабвуферами по 2 Ома. Різниця в тому, що при паралельному підключенні опір – 2 Ома, а за послідовного ми отримуємо 8 Ом. У цьому випадку також не забудьте звернути увагу на характеристики підсилювача і потім підключайте сабвуфер.

4 5

Як підключити два сабвуфери по 2 і 4 Ома.

Це вже трохи складніше. При паралельному підключенні опір становитиме 1,3 Ома, а за послідовному - 6 Ом. Але ось проблема - при паралельному підключенні приблизно 70% потужності проходитиме через 2-омний сабвуфер. При підключенні 2-х або 4-омних сабвуферів потужність ділиться рівно навпіл. Тобто, якщо підсилювач забезпечує при цьому опорі 300Вт, то це означає, що через 4-омний сабвуфер буде проходити 100Вт, а через 2-омний - 200Вт. Пам'ятайте про цю деталь!

Підключення двох сабвуферів.

Приклад:

При паралельному з'єднанні два сабвуфери по 2 Ома (100Вт) матимуть опір 1Ом. Вони зможуть витримати 200Вт. При послідовному з'єднанні - 4Ома 200Вт. Не забудьте перевірити, за якого опору підсилювач забезпечує таку потужність. Потім підключаємо. Якщо в характеристиках зазначено: при 4 Омах 200Вт, при 2Ом 400Вт, то підключайте послідовно (при паралельному підключенні сабвуфери згорять). "Паралельне та послідовне з'єднання динаміків". Дізнатися більше про забвуфери та їх типи можна тут. А ознайомиться з асортиментом і вибрати сабвуфер, який Вам до вподоби ви можете перейшовши в наш каталог.

Про те, як і з якого матеріалу зробити сабвуфер своїми руками читайте в відповідної статті.

← Параллельное и последовательное соединение динамиков Подключение усилителя в автомобиле →

Коментарі

Коментарів поки що немає

Написати коментар



captcha