LED лампы,новые технологии и как выбрать?
Каталог

LED лампи, нові технології та як вибрати?

24.04.2017

Сучасна технологія освітлення Light Emitting Diode (LED) стала активно застосовуватись і в автомобілях. Світлодіодні лампи мають низку незаперечних переваг: довгий термін служби, низьке енергоспоживання, стабільна робота при перепадах температури, ударах та вібрації, захист від перегріву, а також приємне оку біле світло.

Led лампи в авто

LED лампи значно вигідніші від класичних ламп розжарювання, галогенових або ксенонових джерел світла. Незважаючи на свою високу ціну, такі лампи служать довгі роки (зазвичай не менше 30-50 тисяч годин), при цьому дозволяє економити на споживанні палива (знижується навантаження на бортову мережу машини, продовжується термін служби акумулятора).

Добре сфокусоване LED світло добре помітне вдень і яскраво освітлює дорогу вночі.Ефект підсвічування дозволяє з великої відстані помітити навіть невеликі дорожні знаки З часом світлодіоди не тьмяніють і не вигорають. Світлодіодні лампи абсолютно безпечні як для водія, так і для навколишнього середовища. Кількість шкідливих компонентів, що викидаються в атмосферу, під час роботи LED лампи мінімальна.

LED лампи мають невеликі розміри, вони прості в установці, оскільки мають цоколь стандартного типу. Замінити такі джерела світла самостійно може кожен водій, не потрібно звертатися в автосервіс, лише потрібно підключитися до плюсу і мінусу.

Led лампи в автомобіль

Потужність LED лампи вимірюється у ВАТ, чим менше цей показник, тим краще. Кількість світла, що випромінюється, дозволяє оцінити така характеристика лампи, як світловий потік.Чим більша потужність світлового потоку (вказується в люменах), тим якісніше вийде освітлення

Не менш важливий і кут розсіювання світла, LED лампочка не повинна бути вузькоспрямованою. Світло може бути як білим, так і жовтим, залежить від індивідуальних уподобань водія. Деяким автомобілістам і зовсім не підходить спектр світлодіодів.

Сьогодні вибір LED лам для освітлення автомобіля просто величезний. Світлодіоди встановлюють не тільки в салоні, але і як головне, протитуманне джерело світла, а також для габаритних вогнів, передніх і задніх стоп сигналів.

автомобільні led лампи

Установка LED освітлення в денні ходові , а також габаритні вогні суттєво підвищує безпеку на трасі, Ваша присутність на дорозі завжди буде помітна іншим водіям та пішоходам. p>

Уважно поставтеся і до вибору LED лампи для поворотників.Для максимальної безпеки всі три сигнали повороту повинні блимати рівномірно, бажано, жовтим кольором.Неякісно встановлені світлодіоди можуть блимати дуже часто, створюючи незрозумілий ефект, що збиває з пантелику.

Характеристики світлодіодних ламп вибирають залежно від місця застосування.Перед покупкою звертайте увагу на маркування: W5W або Т4W встановлюють на габаритні вогні та стоп сигнали, Н8 та Н11 більше підходять для протитуманного освітлення, на дальнє світло рекомендована лампа Н1, на ближній – світлодіод з позначенням Н4 та Н7

До недоліків технології LED освітлення в автомобілі можна віднести невелику дальність потоку світла (особливо викликає труднощі при швидкісному русі), а також високу інтенсивність та яскравість світла (може засліпити зустрічних водіїв). Ну, і звичайно, ціна світлодіодних лам набагато вища, ніж у галогенок або ламп розжарювання. Проте не варто вибирати дешеві світлодіодні лампи, вони можуть відмовитися неякісною китайською підробкою. Краще віддавати перевагу перевіреним виробникам або скористатися підказками досвідченого консультанта.

← Активный сабвуфер в машину Чем отличается компонентная акустика от коаксиальной? →

Коментарі

Коментарів поки що немає

Написати коментар



captcha