Каталог

Що таке стандарт DIN?

14.10.2013

І так почнемо з того, що завжди коли ви будете готові придбати магнітолу і зверніться до консультантів, перше запитання, яке ви почуєте: яка вам потрібна магнітола 1-DIN або 2-DIN? Що несуть у собі ці абревіатури? Як дізнатися, який головний пристрій вам потрібний, і який підійде?

Розглянемо що ж таке поняття «DIN». Абревіатура DIN розшифровується так «Deutsches Institute für Normamung» - що в перекладі звучить як: Інститут стандартизації Німеччини. Абревіатура DIN свідчить, що це є німецьким стандартом.

Першими його розробили німецькі конструктори для позначення автомобільних головних пристроїв та штатних магнітол, DIN 75490 було введено у 1984 році як міжнародний знак ISO 7736. У свою чергу він визначає стандартний установчий стандарт ширини та висоти отвору для автомобільного головного пристрою в розмірі 180 х 50 мм. Цей розмір є першим стандартом (розмір 1-DIN). Але з безперервним прогресом інновацій та появою мультимедійних магнітол з великими дисплеями з'явився 2-DIN розмір настановного отвору (doubleDIN або 2-DIN) - розмірами 180 x 100 мм 100 мм.

На прикладі ви можете побачити як виглядає розмір 1-DIN у порівнянні з 2-DIN.

Але під стандартизацію не потрапило таке поняття як глибина посадкового місця головного пристрою але у більшості авто виробників воно однаково, і десь автомобільні магнітоли 1-DIN та 2-DIN мають глибину 160 мм.

Тепер ви знаєте якого розміру магнітола потрібна вам і з легкістю зможете зробити вибір у нашому каталозі автомагнітол.

← Собираем корпус для сабвуфера своими руками Ксеноновые линзы, есть ли смысл? →

Коментарі

Коментарів поки що немає

Написати коментар



captcha