Что такое автомобильный конденсатор и как его подключить
Каталог

Що таке автомобільний конденсатор?

01.03.2013

Усі, хто цікавився автозвуком, або намагався встановити аудіосистему у власне авто, чули, що існує така річ як конденсатор. Однак навіщо він потрібний знаю далеко не всі. Оскільки хороший конденсатор коштує не дешево, ми спробуємо розкрити його цінність і розповісти, за що ми таки платимо. Порівняти ціни та характеристики автомобільних конденсаторів можна у нашому каталозі, перейшовши за посиланням.

Відомо, що збільшивши, потужність нашої системи ми отримуємо гучніший звук та інші відчуття, але нічого не проходить безслідно і потужний звук тягне за собою збільшення електричного навантаження, коли підсилювач відтворює особливо низькі частоти, то споживання струму зростає ще більше.Автомобільний акумулятор не справляється з таким завданням, в результаті чого відбувається «просідання» напруги. привести і до пошкодження динаміка.

Загалом, ці проблеми можуть виникнути через те, що при підключенні підсилювача до нашої системи ми вибрали конденсатор низької якості або силовий кабель, що не відповідає споживаній потужності.

Під час встановлення конденсатора потрібно підключати його паралельно живленню підсилювача і встановлювати його якомога ближче до підсилювача, не далі 60см. Деякі виробники підсилювачів навіть вбудовують спеціальні клеми для встановлення конденсатора у підсилювач.Докладніше про встановлення підсилювача можна прочитати тут

Французький виробник аудіотехніки Focal у своїх підсилювачах FPS використовує інше рішення: конденсатори Focal FPS High-Cap підключаються після блоку живлення підсилювача, там ефективність  додаткових конденсаторів набагато вище. На жаль, такий конденсатор підходить тільки до підсилювачів Focal FPS.

Як же правильно вибрати конденсатор? Головне дотримуватися простого правила:

1Ф (Фарад) - 1 кВт (потужності аудіосистеми)

0.5Ф – 500 Вт тощо.

У багатьох автомобільних конденсаторах є вбудовані вольтметри та інші функції а також схеми керування зарядом Це реально полегшує роботу з конденсатором. клеми або запобіжник, встановлений за живленням системи.

Щоб правильно зарядити конденсатор, в якому схема зарядки не передбачена вам потрібно відключити одну з клем від бортової мережі, підключити акумулятор, підключити конденсатор через звичайну автомобільну лампочку. Яскраво - поки буде відбуватися зарядка конденсатора, а після згасне Якщо така схема здається Вам складною, тоді має сенс звернути увагу на конденсатори, де ця проблема вирішена вбудованою схемою зарядки.

Не можна забувати, що хороший конденсатор повинен не тільки мати велику ємність, але й мати можливість швидко віддавати свій заряд. Для цього необхідно вибирати конденсатори з низьким внутрішнім опором (ESR). На ринку конденсаторів величезний вибір, зі свого боку, можемо рекомендувати Connection від Audison, зокрема модель Connection FSF 10 DGT.

І звичайно варто згадати, що щоб вся ваша інсталяція була гармонійна і працювала на всі 100%, то не забудьте приділити увагу статті по правильному підбору пертину силових та акустичних кабелів.

← Варианты подключения магнитолы, акустики, усилителя Что такое предохранитель и зачем он? →

Коментарі

Коментарів поки що немає

Написати коментар



captcha