Чем отличается компонентная акустика от коаксиальной?
Каталог

Чим відрізняється компонентна акустика від коаксіальної?

13.05.2017

 Аудіосистема для автомобіля: особливості вибору.

 Музика в салоні автомобіля для багатьох водіїв – це святе. Насамперед, якість звуку залежить від самої магнітоли. Погане звучання на виході не може перетворитися на якісне стерео з жодними колонками.

Якщо в дорозі Ви віддаєте перевагу просто фоновому шуму радіо, для звичайної автомагнітоли цілком достатньо стандартних заводських колонок. Такі аудіосистеми не вимагають додаткових фінансових вкладень і є непоганим рішенням для невеликих автомобілів економ-класу. .

Коаксіальні колонки є єдиною конструкцією з вбудованим кросовером, здатною відтворювати звуки різної частоти за допомогою декількох динаміків.Найчастіше динаміки в коаксіальних колонках двосмугові, цього достатньо для якісного і чистого звучання Аудіосистему, що має понад 3х смуг, як правило не слід сприймати всерйоз, і це чистої води маркетинг, не один серйозний виробник навіть в акустиці за 1000 $ не зробить більше 2ух смуг .

Позитивними сторонами коаксіальної звукової системи є її бюджетність та простота установки (найчастіше на спеціальній панелі за задніми сидіннями). Для невеликого салону коаксіальні аудіосистеми - найкраще рішення, т.к. немає сенсу витрачати більше, на якість звуку це суттєво не вплине. Такі колонки не створять ефекту об'ємного стерео, роблячи звук вузьконаправленішим.

коаксіальна акустика в авто

Компонентні аудіосистеми відрізняються тим, що їх динаміки розташовані окремо, забезпечуючи максимально якісне об'ємне звучання за рахунок поділу частот на складові У компонентних акустиках кожен динамік автономен і повністю виключено перетин частот, а тому звук більш чистий і професійний, його оцінять навіть справжні меломани.

Гарантує якісніший звук і спеціально вбудований в компонентні аудіосистеми кросовер. ефекту «сценічного звуку», спрямованого слухача.компонентна акустика

Єдиною незручністю при купівлі компонентних аудіосистем є їх висока ціна та необхідність професійної налаштування та установки Зробити це правильно без спеціальних навичок практично неможливо.

установка компонентної акустики

Вибираючи коаксіальні або компонентні аудіосистеми обов'язково звертайте увагу на виробника. Краще віддати перевагу перевіреним брендам, ніж довірити звук у своєму Авто китайським підробкам, що обіцяють високу якість за низьку ціну.

Помилково вважати, що гучність аудіосистем залежить від рівня потужності колонок. Цей параметр важливий лише при покупці акустики під підсилювач і для простого користувача взагалі не є інформативним.

Краще поцікавитися у продавця, яку чутливість мають ті чи інші коаксіальні або компонентні колонки, і самостійно оцінити якість звуку (виробники можуть вказувати не завжди правдиву інформацію в інструкції).

Перед встановленням будь-якої аудіосистеми для максимально якісного звучання подбайте про шумоізоляцію салону, адже шум від мотора та звуки траси спотворюють чистоту сприйняття. Спеціальний матеріал наклеюється на підлогу та дах авто, а також закладається у простір між салоном та капотом.

Відповідально варто підходити до вибору сабвуфера для авто. Враховуються не лише обсяг салону та жанри будь-якої музики водія, а й персональні вимоги до якості звучання. Найбільш популярні активні сабвуфери, вони простіші в установці.

← LED лампы,новые технологии и как выбрать? Морская акустика, что нужно знать →

Коментарі

Коментарів поки що немає

Написати коментар



captcha